Instagram Hashtag Stratejisi Nedir?

Instagram Hashtag Stratejisi Nedir?

Hashtag'ler,Instagramda dikkat çekmek ve yeni takipçiler kazanmak için inanılmaz bir etkiye sahip olan araçlardır. Instagram’da kullanıcılar; ilgilerini çeken, merak ettikleri konularla ilgili güncellemeler, paylaşımlar için hashtag'leri takip ederler. Instagram gönderilerinizin açıklamalarında bilinçli olarak hashtag’leri kullanmanız içeriklerinizi daha önce hiç görmemiş kişilerin Instagram akışlarına taşıma fırsatı sunar. Instagram kullanıcıları hashtag araması yaparak ya da hashtag’in üzerine tıklayarak o hashtag ile etiketlenmiş tüm gönderileri tek bir sayfada görebilir.

Hashtag'ler, görünürlüğü arttırmanın iyi bir yoludur. Açık bir Instagram hesabı kullanıyorsanız bir gönderiye eklediğiniz hashtag, gönderinizi ilgili hashtag sayfasında taşır;hashtag’ihikayenizde kullandığınızda da hikayeniz hashtagstory'yedâhil edilir.

Hashtag’leri kullanırken doğru bir yöntem belirlemeli, içeriklerinize rastgele bir bağlantısı olmayanhashtag'ler eklememeli, hashtag’e uygun içerik yayınlamayı prensip edinmelisiniz.Bu yazımızda hashtag'lerinizi nasıl seçeceğinizi, gönderilerinizde kaç tane hashtag kullanacağınızı ve kullandığınız hashtag’ler ile en iyi sonuçları elde etmek için hashtag’leri gönderilerinizde nereye koyacağınızı öğreneceksiniz.

HASHTAG’LERLE İLGİLİ PÜF NOKTALAR:

  1. Hashtag’ler her zaman # ile başlar ancak boşluk, noktalama işareti veya sembol kullanılamaz.
  2. Hashtag’leri kullanırken hesabınızın herkese açık olduğundan emin olun.Böylece hashtag kullandığınız gönderilerinizin herkes tarafından görülmesini sağlamış olursunuz.
  3. Hashtag’lerde çok fazla kelimeyi bir arada kullanmayın, az ve öz kelimelerden oluşmasına dikkat edin. 
  4. Hashtag’lerinizin gündemle, trendlerle ve gönderinizlealakalı ve spesifik olmasına özen gösterin.
  5.  Instagram gönderilerinizde30 adete kadar, hikayelerinizde 10 adete kadar hashtag kullanmanıza izin veriyor ancakkullandığınız hashtag sayısını sınırlayın.