Instagram’da Mavi Tik Almak İçin Yapılması Gerekenler

Instagram’da Mavi Tik Almak İçin Yapılması Gerekenler

Mavi Tikhttps://static.xx.fbcdn.net/assets/?revision=1697213233957950&name=ig-verifiedbadge-shared&density=1uygulaması ile en başarılı, en etkin, en güvenilir kullanıcılarını belirliyor. Instagram’da Mavi Tik, bir nevi hesabınızın güvenilirliğinin ve prestijin garantisi. Mavi Tik hesabınızın gerçek bir kullanıcıya sahip olduğunu gösteriyor ve kullanıcıların tanınmış kişi ve markalara ait gerçek hesapları bulmasına yardımcı oluyor. Instagram tarafından doğrulandıktan sonra kullanıcı adınızda değişiklik yapamaz, doğrulamanızı farklı hesaplara aktaramazsınız. Ancak Mavi Tik sahip olmak kolay değil. Instagram, adına sahte hesaplar açılma riski olan önemli gördüğü kullanıcıları doğruluyor. Başka sosyal medya platformlarında Mavi Tik’e sahip olmanız Instagram’da da Mavi Tik alacağınız anlamına gelmiyor.

Ayrıca Mavi Tik’i alabilmeniz için hesabınızın bazı özellikleri karşılaması gerekiyor. Instagram’da her doğrulanmış hesaba Mavi Tik verilmiyor. Mavi Tik için ekstra talepte bulunmanız için tanınmış bir kişi veya marka olmanız ve hesabınızın belirli şartları karşılaması gerekiyor.

Instagram’da Kimler Mavi Tik Alabilir?

Mavi Tik rozetine başvurabilmek için Instagram hesabınızın aşağıdaki doğrulama kriterlerini karşılaması gerekiyor:

  • Özgün olmak: İlk koşul gerçek bir kişiyi, tescilli bir işletmeyi veya kuruluşu temsil etmesi
  • Benzersiz olmak: Bir kişi ya da markanın sadece bir hesabı doğrulanabildiği için tek bir hesabınızın olması
  • Eksiksiz olmak: açık profil kullanmanız, tam bir biyografinizin, profil fotoğrafınızın ve gönderilerinizin olması
  • Dikkate değer olmak: Hesabınızın çok aranan, öne çıkan . birden fazla haber kaynağında yer alan bir hesap olması

Bu şartların yanı sıra hesabınızın Instagram Hizmet ve Şartları’na ve Topluluk Kurallarına uyması gerekiyor.

Eğer Mavi Tik’e başvurduğunuz süreçte yanlış bilgiler vermişseniz Instagram Mavi Tik vermiş olsa bile Mavi Tik rozetinizi kaldırıyor bazen bu hesabınızın silinmesine kadar gidebiliyor. O yüzden verdiğiniz bilgilerin doğruluğundan ve güvenilirliğinden emin olmalısınız.